Truineer Nieuws melden?

Vroeg plaatsen, vroeg opbreken

Waar Kerst vroeger van Sinterklaas tot de week na Driekoningen viel, wordt er nu steeds vroeger versierd maar ook steeds vroeger afgebroken. Verspreid over de stad nu al kerstbomen vroeg van hun ballen en linten ontdaan. Toch wel een beetje een troosteloos beeld op de zondag voor de dag van Driekoningen. Die hebben ook betere tijden meegemaakt.

© Fotograaf: Truineer

Opgeruimd staat netjes. Natuurlijk is dat waar. En natuurlijk is er niks mis mee dat kerstbomen nu al tegen de grond liggen. Alhoewel… Driekoningen is niet eens voorbij. Die vieren pas morgen maandag hun feestdag.

Het blijft een vaststelling dat de mensen door communicatie, promotie en commerce steeds vroeger aan kerstmis beginnen en ook steeds vroeger een kerstboom in het huis plaatsen. Lang voor Sinterklaas, vaak vlak na Allerheiligen. Logisch dus dat ze al die versieringen ook vroeger beu zijn. Al is het nu wel vaak heel vroeg.?

Sommige kerstbomen liggen al? op het voetpad te wachten op hun ophaling. Die worden trouwens ook al de tweede week van januari opgehaald. Op de normale ophaaldag voor snoeiafval. Voor de mensen die hem liever wat langer laten staan, is er nog een tweede ophaling voorzien in de derde week, ook op die normale ophaaldag.

Zo bent u helemaal mee.