Truineer Nieuws melden?

Volleybalster Britt Herbots wil naar Tokio

Van woensdag 8 januari t/m zondag 12 januari 2020 is er het laatste Europese olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de OS van Tokio 2020. Britt Herbots, geboren in Sint-Truiden en spelend voor het Italiaanse UYBA, wil met de Yellow Tigers naar de Olympische spelen maar makkelijk zal dat niet gaan want in het Nederlandse Apeldoorn kan alleen de winnaar van de finale een ticket bemachtigen.

© Fotograaf: FB Britt Herbots

?In totaal acht landen, waaronder de volleybalvrouwen van Belgi? spelen hierin in twee groepen van vier. Zoals gebruikelijk spelen in elke groep alle vier de landen een keer tegen elkaar.?Belgi? speelt in poule B.?

In elke poule gaan de bovenste twee landenteams naar de halve finales van het OKT. De nummer 1 van Poule A speelt dan tegen de nummer 2 van Poule B en vice versa. De beide winnaars strijden in de finale om het laatste Europese olympisch toegangsbewijs. De finale van het OKT is op zondag 12 januari en begint om 17.30 uur. De wedstrijden tijdens het OKT worden allemaal gespeeld in Nederland. Locatie: Omnisport in Apeldoorn.

Wedstrijdschema:

woensdag 8 januari: Belgi? – Duitsland

donderdag 9 januari: Belgi? – Kroati?

vrijdag 10 januari: Belgi? – Turkije

zaterdag 11 januari : halve finales

zondag 12 januari: finale