Truineer Nieuws melden?

Update werken stadscentrum

Het stadsbestuur meldt het volgende: “Tijd voor een update over de werken in en rond de Clement Cartuyvelsstraat, Nieuwpoort en Vissegatstraat. Die lopen vlot. We zitten dus op schema.”

© Fotograaf: Stadsfotograaf

Verloop

“In de Vissegatstraat zijn de rioleringswerken zo goed als afgerond. De laatste huisaansluitingen zijn gemaakt. Dat betekent dat we nu kunnen starten met de funderings- en bestratingswerken.

Intussen zijn we ook aan de slag op het kruispunt tussen de Clement Cartuyvelsstraat, Nieuwpoort en Vissegatstraat. Hier wordt in eerste instantie een volledig nieuw rioleringsstelsel aangelegd. Deze werken breiden zich vervolgens verder uit naar de Clement Cartuyvelsstraat zelf (het gedeelte tot aan het OCMW), Nieuwpoort (tussen de Clement Cartuyvelsstraat en Schurhoven) en Schurhoven (op en rond het kruispunt met Nieuwpoort). Ook in deze volledige zone wordt nadien het wegdek helemaal vernieuwd.

De bedoeling is om met alle werkzaamheden klaar te zijn tegen het zomerbouwverlof van 2020, uiteraard als de weersomstandigheden gunstig blijven.”

Toegankelijkheid en bereikbaarheid

“Ten gevolge van de werkzaamheden is het kruispunt tussen de Clement Cartuyvelsstraat, Nieuwpoort en Vissegatstraat onderbroken voor het doorgaande autoverkeer. In de Clement Cartuyvelsstraat en Slachthuisstraat wordt plaatselijk dubbelrichtingsverkeer toegelaten. Parkeren is niet mogelijk, maar laden en lossen kan wel.

De werfzone is uiteraard volledig bereikbaar voor zachte weggebruikers. Uit veiligheid voor zowel de bewoners als de mensen van de aannemer, moet je er wel rekening mee houden dat er tijdens de werken voortdurend graafmachines en vrachtwagens door de straat bewegen. Zorg er dus voor dat de bestuurders van de machines je zeker gezien hebben als je de werfzone betreedt.”