Truineer Nieuws melden?

Update werken Groenmarkt en aanpalende straten

De archeologische opgravingen op de Groenmarkt zijn klaar. NU moet enkel de zone vlak naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk nog onderzocht worden. Dat zal niet lang duren omdat er niet diep wordt gegraven.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

In de Diesterstraat zijn de rioleringswerken achter de rug en zijn ook de voetpaden nagenoeg aangelegd. Deze maand wordt de rijweg er voorzien van kasseien. Dat gebeurt van het kruispunt met de Beekstraat en Abdijstraat in de richting van de Groenmarkt. Terzelfdertijd worden op het Trudoplein de leidingen ge?nstalleerd en begint ook de aanleg van de nieuwe trappenpartij.

De bestratingswerken aan het Trudoplein staan in februari op de planning, net als voor de Meinstraat en het kruispunt van de Groenmarkt met de Zoutstraat. De Plankstraat is begin maart aan de beurt.

En hoe zit het intussen met de toegankelijkheid? De Plankstraat blijft met de auto bereikbaar via de Ridderstraat. De werfzone van de Dieserstraat en de Groenmarkt zijn tot nader order afgesloten voor de wagen.