Truineer Nieuws melden?

Truineer wenst staf STVV heel veel succes

Eerste foto van de complete staf bij STVV, bij elkaar, en aangeleverd door de club. In Pinatar willen Kostic, Muskat, Trani, Hayen en De Braekeleer de basis leggen voor een goed 2020. Team Truineer wenst hen en STVV alle succes toe.

© Fotograaf: Truineer

We stellen ze nog even aan jullie voor.

Milos Kostic speelde gedurende zijn professionele carri?re in de verdediging voor Svoboda, Gorica en Olimpija Ljubljana. Drie clubs uit zijn thuisland. Op 37-jarige leeftijd kreeg Kostic de Sloveense nationale U19 onder zijn hoede als coach, later werkte hij ook nog voor de U17. Lierse plukte hem weg bij Red Star Belgrado waar hij assistent was. Toen het verhaal in Lier als assistent stopte, ging hij in zijn thuisland bij Krka aan de slag. Later volgde het Bosnische Zeljeznicar Sarajevo. Vanaf 2016 is Kostic coach in Griekenland bij Acharnaikos en Iraklis. Na een tussenstop bij de jeugd van Olimpija Ljubljana en het Albanese Luft?tari ging de Sloveen opnieuw aan de slag in Griekenland bij Trikala FC alvorens hoofdcoach te worden bij STVV.Kostic won ervaring bij de Sloveense nationale jeugdploegen en was scout voor het nationale team voor 5 jaar. Tijdens het WK in Zuid Afrika van 2010 was hij ook van de partij. Kostic coachte spelers als Vid Belec (doelman nationaal team Sloveni?), Rene Krhin (ex Internazionale), Maks Barisic (ex AC Milan) en Bojan Jokic (ex Villarreal). Hij spreekt Sloveens, Servisch en Engels. Hij ontwikkelde een goede relatie met verschillende spelers dankzij zijn werkethiek, psychologische sterkte en communicatie.

Nicky Hayen is assistent-coach van het eerste elftal. De 39-jarige Truinaar, een geboren en getogen Truienaar en een kanarie in hart en nieren, nam de Kanaries enkele weken onder zijn hoede en won zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van de Kanaries tijdens de derby op KRC Genk. Verder hoeven we hem niet meer voor te stellen, natuurlijk.

De 53-jarige Australi?r Luciano Tran is de? nieuwe physical coach. Trani was assistent-coach bij verschillende clubs uit zijn thuisland.

De 51-jarige Jurgen De Braeckeleer is keeperstrainer. De Braeckeleer werkte 15 jaar voor OH Leuven. Hij is ook keeperstrainer van de nationale U18 van Belgi?.

De 46-jarige Australi?r Kevin Muscat is de sportief adviseur. Hij komt over van Melbourne Victory waar hij sinds 2013 aan de slag was. Tussen 2005 en 2011 voetbalde Muscat ook voor deze club. Hij was niet weg te denken uit de verdediging van de ploeg. Zijn grootste successen behaalde Muscat bij de Glasgow Rangers en Crystal Palace. Met Millwall speelde hij de finale van de FA Cup tegen Man United. Kevin Muscat is 46-voudig Australisch international.