Truineer Nieuws melden?

?t Veilinghuis sluit feestjaar af met verloting brunch

2019 was een heus feestjaar voor Jan en Luc Withofs. ?t Veilinghuis bestaat maar liefst 80 jaar. Gisteren vond het absolute hoogtepunt plaats. Tijdens de Sylvesternight hebben ze de grote winnaar van hun actie bekendgemaakt. Jeanine Droogmans uit Brustem mag zich gelukkig prijzen en krijgt dit jaar een brunch t.w.v. ?5000. Hij mag hiervoor 80 personen uitnodigen. Een prijs om ?u? tegen te zeggen!

© Fotograaf: 't Veilinghuis

**Een jaar vol evenementen?
**Tachtig jaar ?t Veilinghuis, een verjaardag die alle Truienaars mochten meevieren. Zo werd iedereen op 7 september getrakteerd op een stuk gebak. Maar liefst 1.000 mensen zakten af naar de Haspengouwmarkt. Ter plekke werden nog eens 80 prijzen verloot, waaronder van partners als Vavantas, Cameo, Cristal Alken, Scapa, BFV en Cosmocaf?. Die avond vond er ook de 80?s party plaats, met muziek van Nico Vaes, Clinton en Vino Ricci. Het was een topper van formaat. Een maand later werden de 80-plussers in de bloemetjes gezet met een gratis dansnamiddag met live-muziek. De grote opkomst maakte het een schot in de roos. Ook het welgekende Sinterklaasfeest was een groot succes. Jong en oud heeft dus uitbundig meegevierd.

**Brunchen blijven succesvol
**Er werden naast feesten, ook verschillende brunchen georganiseerd. Zoals onder meer de kermisbrunch, laat-middagbrunch, kerstbrunch en nieuwjaarsbrunch. Dat de hoofdprijs een brunch moest worden, ligt dan ook voor de hand. ?Het is een formule die blijft werken, een beetje ons paradepaardje. Wij doen er altijd alles aan om het iedereen zo goed mogelijk naar zijn zin te maken. Het is hard werken, maar dat we dit al zo lang mogen en kunnen doen, is toch wel heel speciaal?, aldus Luc Withofs.?

**Een stukje geschiedenis
**Het verhaal van ?t Veilinghuis begon in 1939, toen Adolf & Hermin, kortweg Dolf & Minneke, het eerste Veiling caf? openden. In 1970 gingen Gaston Withofs en Mona Lejeune verder met de uitbating van de caf? Fruitveiling. Later zette zoon Luc, al op 14-jarige leeftijd, zijn eerste stappen in de horeca. Na jaren zich op te werken, opende Luc in 1982 zijn eerste horecazaak, ?t Veilinghuis. In 2009 stapte zoon Jan ook mee in de zaak, om samen in 2013 de huidige brasserie te openen. Luc en Jan zijn nu de drijvende kracht achter ?t Veilinghuis.

?Wij kijken uit om in 2020 nog veel mensen gelukkig te maken in onze Brasserie of tijdens een huwelijksfeest, babyborrel, communie-of lentefeest”, aldus Jan en Luc in koor.