Truineer Nieuws melden?

STVV RETRO: wat is er van …..Ivan Cvjetkovic?

Nadat we vorige week Mladen Rudonja aan u voorstelde, kozen we opnieuw voor een typische linksbuiten, die furore maakte bij STVV in de periode van 1988 tot 1991: Ivan Cvjetkovic. De Kroatische spits (nu 60), die vaak de aanvalslinie met Harry Knops en Jacques Kingambo vormde, kwam in 1988 van Dynamo Zagreb over naar de Kanaries.

© Fotograaf: Panini

Een anekdote: vooraleer hij een contact mocht ondertekenen bij STVV wenste Guy Mangelschots, in die periode succesvol trainer, toch wel een bevestiging dat Cvjetkovic goed kon spurten. Voor de training trommelde hij de betreurde Renaat Koopmans op omdat hij de snelste was van de selectie en liet beiden 3 keer de ganse lengte van het veld lopen om te kijken of Ivan wel echt zo snel was als zijn manager vertelde. Hij lukte met brio in zijn test! Ivan, die destijds ook de vrijschoppen voor zijn rekening nam, had een geweldige linker waarmee hij in totaal 17 doelpunten scoorde voor STVV. Ivan speelde 3 keer voor Kroati? en scoorde ??n keer (tegen USA 2-1).

Na een korte periode in het bestuur van de Kroatische voetbalbond, ging Cvjetkovic als spelersmakelaar aan de slag. Zijn belangrijkste speler, Mario Mandzukic, sedert de winterstop in Qatar bij Al Hussail aan de slag, transfereerde hij twee keer voor vele miljoenen van Bayern M?nchen via Atletico Madrid naar Juventus. Ook Matej Mitrovic van Club Brugge zit in zijn portefeuille.

In onderstaande video ziet u Cvjetkovic aan het werk tegen Beerschot (2-1) in april 1988 en tegen RWDM (1-2), in deze laatste partij scoorde Ivan twee keer.

https://www.youtube.com/watch?v=cog4CRKcdkY