Truineer Nieuws melden?

STVV RETRO: Wat is er van …Anders Nielsen?

In de zoektocht naar het verleden, we blijven bij de linkerspitsen, zijn we dit keer aanbeland bij Anders Nielsen. De snelle en productieve Deense winger, nu 49 jaar, kwam naar STVV in 1994 van het Deense Hellerup IK. In totaal speelde Nielsen 55 wedstrijden voor STVV en lukte hij 18 doelpunten. In het seizoen 1995-1996 werd hij verkozen tot meest verdienste speler bij de Kanaries.

© Fotograaf: Truineer

Nielsen versierde later dat jaar een toptransfer naar Club Brugge. Dat werd geen succes want reeds in 1997 vertrok de Deense spits naar AA Gent. Ook bij ondermeer FC Antwerp en Heusden-Zolder speelde hij nog een tijdje. In 2007 hing Nielsen definitief de shoes aan de haak. Na een periode als jeugdtrainer bij Odense SK, is Anders nu hoofdtrainer bij Dalum IF, een club uit de 3de Deense liga.

Iedereen hrerinnert zich nog de memorabele zege van de Kanaries op Anderlecht (0-1) in het seizoen ’94-’95 wel Anders Nielsen gaf daar de assist voor de treffer van Peter Van Houdt.

Hieronder kan u een doelpunt bekijken van Nielsen op bezoek bij FC Antwerp (17/2/96).

https://www.youtube.com/watch?v=hImHCmhp5jc