Truineer Nieuws melden?

Sintruin, drei vroluw op een rij….

Veerle Heeren in Kill Bill, Ingrid Kempeneers in The Hunger Games en Hilde Vautmans in Grease. Truiens politica in een film? Het hoeft niemand te verrassen. Want hun collega’s in Brussel gaven al het voorbeeld. Hoofdrolspelers in een soap als balletjes in een soep. Wa ?n sirrek. Gelukkig hebben onze Charlie?s Angels meer ballen aan hun lijf. En ’t z?n och gin zoer praame.

© Fotograaf: Truineer

Jullie hebben ook die foto’s gezien die na vorig weekend opdoken op facebook. Foto’s die op een onbewaakt moment genomen werden tijdens het nieuwjaarsfeestje van het stadspersoneel in de GAZO. Veerle Heeren kroop even in de rol van Uma Thurman alias Beatrix Kiddo in Kill Bill, Ingrid Kempeneers in die van Jennifer Lawrence alias Katniss in The Hunger Games, en Hilde Vautmans als Olivia Newton-John alias Sandy in Grease. ?Ierlijk minse, ich viel van mene stoel. Drei vrindinne van mich, de ien al een betere dan de aandere, ma ich moest toch efkes duir men oege vreive. Alien speitig da ich gine fotou gezien heb van mijn vriendin bij de NVA. Jelle? As t??nt Alice een moestasj aa, dan was et nonk Remi, zeggen ze in oos dialek. Dee dus ne. Ma Mieke, och van de Enveiaa zien ich wal zitte. Dei ha toch mekkelijk dei rol van Linda Hamilton alias Sara Connor in de Terminator kunnen spelen. Niet dus…. Dju toch.

The Sound of Music

Veerle metske. Ich weit ne wa oech bezielde. Ich ha oech ieder als Maria in The Sound of Music verwacht. Ich huurde oech al DoReMi zenge. Och de rol van Sissi was oech op et leif geschreive, Sissi die junge kaiserin. Burgemeester van Truineers en Truinoskes of keizerin… Het ligt dicht bij elkaar. Ma dei rol van The Bride, joenges toch… et is voer oech toch e bietje te heavy, ne war.? Dimitri, dje weit et of dje weit et ne. Oer Veerle hei verborrege talente. Begen oer maa mar al op te strue?pe. Goeie rood van iemand dee et kan weite. Ich ben al 40 joor soame be dei van mich, ma et is allemoal gin hoarsnijes op ene klestkop.? Veerle als Beatrix Kuddo is naturlek toch wel en bietje op huir leif geschrijve.? Pas op, op de fotou is ze wal huir krullekes kweit. Ma niks is wat et lijkt. Gekrulde haren, gekrulde zinnen…. Maar oos madam is zeiker ne wispelturig, zoeals ze da in het goed Vloms zeggen. Ze gie straight on. In HBVL kreig ze een bekan perfect rapport. Et is oeit aaners geweest.? Of zit doo ene nieve redactuir? Concluse…. Et is? gien dei bul onder uir errem hei. Mescien wal ergens aaners. Ma do hub ich gin zicht op. Want men kameroade bedriege is ne on mich besteed.

Liever dan de poes van heilangs

Do se, do hubbe ve och oos Ingridje Kempeneers aat Odinge. Vruger woende men Jennifer Lawrence in men gebure, in de bos, achter et kastiel. Ma dan zen ve mekaander ewa uit et oeg verloare, tot de politik oos wiral e bietje be mekaander brocht. Ingridje is van alle markte taas, Ze kint iets van zich scoen te moake, ze hilt van eizels en poent dei zelf en ze kan och uire man ston in de gementerood. Deis Katness is dan wel niet echt de hoofdrolspeler in The Hunger games, ze is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Als ze kood is, weit dje st??f van ?ntroase. Al is ze meestal wel poeslief, liever dan het poesje van mijn buurvrouw. Ma goed, scheipe van openbare werke is och ne alles. Vroog het mar aan Bert Stippelmans. Dee hubbe ze wal terug opgevist, ma hee is wal opzij moete gon vuir dei ferm vlam. Aaners was ter kat geweest. En dan zate ve na zonder ene vuirzitter van de gementerood. Stel oech vuir. Dan was het hek echt van de dam geweest en haane Bouti en Gertje nog mier van hunne tak koene moake.

E broaf metske, mar

Zoe koame ve be Hilde Vautmans. De ienige vrouw van de drei dei zich al no ien joar moest gewonne geve door ene man. Ne zoemar ene man, ma wal Johan Mas, dee gast met een ferm karkas. Scheipe van carnaval is dee. Na loot os ierlijk zen, op da vlak ei ter toch e stripke vuir op Hilde. Want hee zit al jore in ene carnavalgroep, de Sacr? Coeur, en kan fieste als de bieste. Hilde is do een bietje te broaf vuir. Mainz lie och ne in Straatsburg he. Dobei da et mich ne verboasde dat ze in de rol van Oliva Newton-John kroap. Zeg es ierlijk. Kent dje een broaver metske as dei Sandy in Grease. Tot vijf minuten vuirealier ‘fin’ op het scherm verschein was ze nog moagd. Nee dedju, da koent dzje van oos Hilde ne zegge. Dei is al lang geen maagd meer, ne als vrouw, ne als politica. Dei hei al wa wetterkes duirzwomme. Zeg dje iet verkied, dan koent dje zeiker zen dat dje het onder our klitse kreigt. Ine kir in uir raape gescheite, is et spel no de kloete. Ich hub et gelukkig nog ne aan de haand gehad. Ma deize kir kan et wal zoe weit zen. Allewel, Hilde, ?t Is allemool mar ziever. Och da, zievere dus, hub ich gelierd van oos politikers in Brussel.