Truineer Nieuws melden?

Rubbergeur…. afkomstig van brand in Louvain-La-Neuve

Iedereen rook gisteren die rubbergeur. Van Landen tot Hasselt. Iedereen had er het raden naar van waar die kwam. Niemand biedt duidelijkheid. Maar een tip en een beetje zoekwerk vestigde onze aandacht op een zware industri?le brand in Louvain-La-Neuve, vrijdagochtend. Daar werd het gemeentelijk rampenplan ook afgekondigd. Gelukkig verdict…. Er kwamen geen giftige dampen vrij. Opmerkelijk: in Limburg kreeg de brand nauwelijks aandacht.

© Fotograaf: print rtbf

Wie kan de Truienaars en omwonenden duidelijkheid bieden? Vanwaar kwam die irritante rubberlucht? We wachten nog steeds nieuwsgierig af. Maar dat neemt niet weg dat we zelf op onderzoek uitgingen. En zo kwamen we bij de zware brand in Louvain-La-Neuve, 50 kilometer van ons weg, in vogelvlucht nauwelijks de helft.

Het vuur brak daar ?s ochtends rond vier uur? uit op de site van het biotechbedrijf Realco. Het vuur ontstond er in een groot depot, met veel rookontwikkeling tot gevolg. Rond 7.15 uur kondigde de gemeente het rampenplan af. Er kwamen geen giftige dampen vrij, meldde de autoriteiten na een onderzoek door de Civiele Bescherming.