Truineer Nieuws melden?

Prinsenpronknacht 2020… Waaw’ Geweldig!

Waaw, Geweldig. Dat zou Eddy Wally ook gezegd hebben over de Prinsenzitting 2020. Eentje die nagenoeg enkel gericht was op show. Maar wel een degelijke show. En eentje die zeker ook geapprecieerd werd door de bomvolle sporthal in de Jodenstraat.

© Fotograaf: Truineer

Neen, het carnavaleske is al langer uit de Truiense ‘Prinsenzitting’ verdwenen. Met ook nog ’s het wegvallen van tonredenaar Christophe Elen is elke politieke satire weg. Maar wat deert het als je een goede show in elkaar steekt? Niks, natuurlijk. En show kregen de meer dan 1000 aanwezigen zondagnacht. Iedereen ging uit de bol. In de zaal en op het podium. Lang geleden dat we dit trouwens zagen.

Het ??n en ander is natuurlijk het gevolg van het feit dat je een paar zekerheden inbouwt. Zoals een Frans Theunisz, bijvoorbeeld, een man die de zaal altijd meekrijgt. In dat verband was het optreden van thuiszanger Phil Kevin trouwens top. Phil is een entertainer pur sang, zo bleek nog maar ‘s, en heeft weinig nodig om zijn publiek mee te krijgen. Mooi van deze Truienaar.

De carnavalhits en ‘gewone hits volgden elkaar trouwens in razendsnel tempo op, de show verveelde op geen moment.? De acrobaat-dansers van de Vechder Diddeld?pcher uit Sankt-Vith -andermaal een sensatie- toonden nog maar ’s welk ritme en acrobatie ze in hun lijf hebben. Artiesten als? Marleen Rutten,?Big Benny,?Het Feestteam,?en liveband?Fons en die van Ons waren ??n na ??n, de ??n natuurlijk al iets meer dan de andere, top. Niemand viel uit de toon. En net dat maakte deze Prinsenzitting tot ??n van de beste van het laatste decennium.

Team Truineer wenst de Orde van de Commeduur, Prins Gert en jeugdprinses Amelie en alle aanwezigen van harte proficiat.