Truineer Nieuws melden?

Opgepast: ook vanavond en morgen nog grote controles

De resultaten hebben we nog niet. Maar gisterennacht werd er serieus gecontroleerd op alcohol- en druggebruik achter het stuur en naar verluidt liepen er toch weer heel wat chauffeurs tegen de lamp. U bent verwittigd, vandaag en morgen gaan de doorgedreven controles verder.

© Fotograaf: IF

Tot en maandag 13 januari 2020 om 06.00 uur neemt de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken deel aan de actie ?weekend zonder alcohol achter het stuur?. Bedoeling is om iedereen bewust te maken van het gevaar van rijden onder invloed.

Wist je dat: Met een alcoholgehalte van 0,5 promille loop je 40% meer risico op een ongeval dan in nuchtere toestand. Bij 1,0 promille is het risico bijna 4 keer zo hoog, en bij 1,5 promille is het ongevalsrisico zelfs meer dan 20 keer zo groot als dat van een nuchtere automobilist