Truineer Nieuws melden?

Oefen je taalvaardigheid met een tof taalspel

Woordenschat, grammatica, dt-regels, leestekens en accenten. Heb jij niet zoveel met de saaie theorie achter een taal, maar wil je wel je taalvaardigheid oefenen? In de bib vind je een collectie toffe taalspellen.

© Fotograaf: Truineer

Zet een grote mond op en manipuleer je medespelers in Boonanza, Kakkerlakkensalade, Koehandel of Weerwolven. Droom weg en zeg wat je ziet bij spellen als When I dream, Dixit of Schapenwolkjes. En als je het eens goed wil uitleggen, kruip je in de huid van een spion en geef je de juiste hints in Codenames, Code X, Spyfall of Just one. Of ben jij diegene die alleen geheimzinnige geheimtaal praat en iedereen tot waanzin drijft?

Snuffel in de spellencollectie, leen een doos, verzamel wat vrienden rond de tafel, zet je keel open en speel met taal!

Meer info
Bibliotheek
T 011 70 17 80
info.bibliotheek@sint-truiden.be