Truineer Nieuws melden?

Nog geen extra Japanse toeristen in onze stad

De intentie van de Japanse bazen van STVV en het stadsbestuur om meer Japanse toeristen naar Sint-Truiden te lokken, heeft nog geen vruchten afgeworpen. Misschien dat het nakende bloesemseizoen soelaas brengt.

© Fotograaf: Truineer

Het ontgaat de Truienaars nochtans niet dat er steeds meer Japanners opduiken in het straatbeeld. De nieuwe STVV-bestuurders zijn graag geziene gasten zijn in de Truiense horecazaken en winkelstraten. In hun zog leren ook andere Japanners Sint-Truiden en Haspengouw beter kennen en appreci?ren. Maar het zijn (nog) geen toeristen. Want ook al sponsoren het Japanse ministerie van Landbouw, DMM en diverse andere Aziatische bedrijven STVV, het heeft nog geen extra Japanners naar onze stad gelokt.? Bedoeling is nochtans om hen een combinatie aan te bieden van een avondje Stayen met een bezoek aan de streek.

Wat niet is kan nog komen, natuurlijk. Misschien dat het komende bloesemseizoen soelaas kan bieden. Volgens betrokken partijen is het trouwens nog te vroeg om echt conclusies te trekken. Want deze strategie is nog te jong om al vruchten af te werpen, zo luidt het. Toch bestaat de overtuiging dat het wel zal lukken.