Truineer Nieuws melden?

Natuur maakt gekke sprongen

Klimaatopwarming of niet, de natuur maakte gekke sprongen. De kerstverlichting hangt nog in deze kerselaars, volle centrum, Sluisberg, maar ze staan wel al in bloei.

© Fotograaf: Truineer

Wonen wij in het toekomstige Zuiden. Je zou bijna de indruk krijgen als je tegenwoordig naar de natuur kijkt. Harde winters zijn al langer naar het verleden verbannen, vriesweer is ook alsmaar minder legio. En dus profiteren planten en bomen daarvan. Deze kerselaars op de Sluisberg zorgen alvast voor een schoon schouwspel door de mix van roze en licht. Natuurlijk komen ook de fruitbomen steeds vroeger in bloei. Of de fruittelers daar gelukkig om zijn, neen natuurlijk. Want de weerslag op de latere oogst kan nefast zijn. Al is het nu te voorbarig om daar nu al straffe conclusies uit te trekken.