Truineer Nieuws melden?

Miss Belgi? bezoekt Europees Parlement

Op uitnodiging van Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld, Renew Europe) bezocht Miss Belgi? 2020 Celine Van Ouytsel het Europees Parlement in Brussel. Tijdens het bezoek profileerde de kersverse Miss zich als een ?chte Europese ambassadrice.

© Fotograaf: Truineer

Europees Parlementslid?Hilde Vautmans?(Renew Europe, Open Vld): ?Voor het derde jaar op rij ontvangen we de nieuwe Miss Belgi? met heel veel plezier in het Europees Parlement. Brussel is de hoofdstad van de EU en Europa moet dus ook door Miss Belgi? mee uitgedragen worden. Daarom vind ik het belangrijk dat we haar de rol en het belang van Europa toelichten en haar kennis laten maken met de gang van zaken hier in het Europees Parlement.?

Voor Miss Belgi??Celine Van Ouytsel?was het haar eerste bezoek aan het Europees Parlement.??Ik ben heel blij hier te zijn. Vele mensen denken dat de Missverkiezing enkel om glitter en glamour draait, maar het is veel meer dan dat. Belgi? kan niet zonder Europa en omgekeerd, dus vind ik het heel belangrijk dat ik eindelijk eens kan zien hoe het hier in zijn werk gaat. De Europese Unie lijkt voor velen misschien een ver-van-mijn-bed-show, maar men beseft vaak niet wat voor grote impact?Europa heeft op ons dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan de afgeschafte roamingkosten, wat voor mij als fervente Instagrammer heel belangrijk is.?

De kersverse Miss kon gedurende het bezoek op heel wat media-aandacht rekenen. De massaal aanwezige internationale pers onderbrak maar al te graag hun verslaggeving over de brexit-stemming van later op de dag voor een interview met onze Belgische trots. Tegenover de BBC ventileerde ze zonder verpinken haar mening over de brexit:?_?Je kan mij zonder twijfel tot het kamp contra brexit rekenen. Als juriste weet ik echt wel waarover ik spreek. Aan de uitstap van het Verenigd Koninkrijk zijn alleen maar nadelen verbonden. Moest ik straks mogen stemmen, ik weet wat ik zou doen,??_aldus?Celine Van Ouytsel.

Voor?Hilde Vautmans?was het bezoek alleszins meer dan geslaagd:??Celine was zeer ge?nteresseerd in de werking van de Europese Unie en de rol die Belgi? hierin speelt. Ze noemen haar niet voor niets ?the beauty with brains?. Het is ?cht een intelligente ?n sympathieke jongedame. Ze heeft veel meer in haar mars dan enkel wat handjes schudden. De manier waarop ze onvoorbereid al de aanwezige pers te woord stond vind ik ongezien voor iemand van haar leeftijd. In het Nederlands of in het Engels, ze kan het allemaal. In haar rechtenopleiding aan de universiteit leerde ze al heel wat over Europa en mensenrechten. Wat mij betreft is ze de uitgelezen Europese ambassadrice. Ik reken dan ook op haar om Europa dichter bij de mensen brengen en de Europese waarden en normen tijdens haar volgende ontmoetingen wat meer te promoten.?