Truineer Nieuws melden?

Milan Paulus kijkt uit naar zijn debuut bij de beloften

Milan Paulus oogt scherp. Je kan er verdomd donder op zeggen dat ie op en top klaar zal zijn voor het komende wielerseizoen. Aan zijn ingesteldheid en zijn voorbereiding zal het alleszins niet gelegen hebben.

© Fotograaf: Truineer

“Ik ben in december tien dagen lang samen met vrienden op stage geweest in het Spaanse Calpe”, vertelt een gedreven Milan Paulus. “Nu ben ik net terug van een 12-daagse stage met de ploeg in Loutraki (Griekenland). En 12 februari vertrek ik opnieuw voor alweer z’on stage van twaalf dagen, ook weer in Loutraki. Kwestie van die laatste procentjes conditie aan te scherpen en bij te winnen die later dit seizoen het verschil kunnen maken. Ik wil echt niets aan het toeval overlaten.”

Het programma van de wedstrijden die Milan mag betwisten zal hij pas tijdens die laatste stage aan de weet komen. Maar Milan heeft er alle vertrouwen in. “Het programma zal er zeker mooi uitzien. Maar het zal ook niet te zwaar mogen zijn. Want? als eerstejaars wordt het in de eerste plaats uitkijken hoe ik de overstap naar de beloftencategorie verteer. Aan de ploeg zal het niet liggen. Want ik kom uit voor het continentale UCI team SEG Racing Academy,? ??n van de beste opleidingsploegen. Mijn ambitie? Ik hoop vooral een belangrijke rol te kunnen spelen in mijn ploeg en veel te leren van de ervaren beloften in onze ploeg. Echte ambities kan ik pas stellen na de eerste wedstrijden. Van mij mag het snel beginnen.”