Truineer Nieuws melden?

Malaise bij STVV… toch volgens de radio

Veel supporters van STVV zullen vanochtend waarschijnlijk hun oren niet hebben geloofd. “Boli naar Midden-Oosten, alweer een speler weg, malaise bij STVV”, hoorden we op het ochtendnieuws van de radio. Of hoe sommigen toch een loopje nemen met de realiteit.

© Fotograaf: Freepik

Wij gaan de situatie bij STVV niet uit de doeken doen. Samengevat kan je zeggen: financieel gaat de club het momenteel voor de wind, sportief kan het veel beter. Maar om naar aanleiding van het vertrek van Boli te spreken van een malaise is toch wel een stap te ver.?

Toch kort: STVV en Boli speelden het correct. De club gunde haar spits een transfer en een stap hogerop, Boli nam waardig afscheid en zorgde er mee voor dat de club nog iets aan verdiende. Bovendien handelde ook de Qatarese overnemer de zaak correct af en betaalt die club nog een meer dan eerlijke prijs voor een speler die in juni toch einde contract zou zijn. Iedereen content dus.?

En toch halen sommigen het woord malaise in de mond, iets wat nochtans beter past bij clubs als Oostende, Cercle en, jawel, Anderlecht. Natuurlijk zijn er ook bij STVV sportief foute inschattingen gemaakt, maar dat neemt niet weg dat de Club sinds de overname van de Japanners -en dat is nog maar heel recent- niet meer tegen de degradatie hoeft te vechten en in min of meerdere mate steeds naar boven kan/mag kijken. Natuurlijk kan het allemaal veel beter. Maar tot nader order genieten de Japanse bazen nog altijd het voordeel van de twijfel. Ze namen de club nog geen twee jaar geleden over. En ze kunnen toch een aantal positieve dingen voorleggen. Dat is in het verleden toch wel heel anders geweest. Dat verleden, ja,? ook sportief was het toen niet vaak je dat, en financieel ging het alsmaar bergaf. Was het toen beter? Sommigen willen ons dat blijkbaar doen geloven.