Truineer Nieuws melden?

Lichtjes in het Park: 3500 kledingstukken

?Lichtjes in het Park?, het evenement dat eind vorig jaar van het park een warmere plek maakte, was weer een succes. Honderden Truienaren kwamen langs met zakken afgeladen vol sjaals, mutsen, jassen en andere winterse kinderkledij. Die worden nu verdeeld over organisaties die de kledingstukken zullen bezorgen aan ouders voor wie het financieel niet zo voor de dag gaat.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Vlak voor Kerst vond in het stadspark van Sint-Truiden de tweede editie plaats van ?Lichtjes in het Park?. Het familie-event bracht inwoners samen rond allerlei gezellige activiteiten. Bezoekers werden ook aangespoord om warme kinderkleding mee te brengen. Die oproep vond massaal gehoor.

?De tweede editie van ?Lichtjes in het Park? was een fenomenaal succes. Dat is uiteraard de medeverdienste van collega Hilde Vautmans, die vorig jaar bevoegd was voor het jeugdbeleid. In totaal hebben we meer dan 3.500 kledingstukken ingezameld. Dat is ruim drie keer zoveel dan vorig jaar. Dat is een ongelofelijke opbrengst. Dit maakt duidelijk dat onze inwoners ?cht wel het hart op de juiste plaats hebben. Vandaag hebben we alle ingezamelde kleding overgedragen aan zes lokale organisaties die ervoor gaan zorgen dat alles op de juiste plek terechtkomt, zodat in onze stad deze winter geen enkel kind in de kou blijft staan?, vertelt schepen van Jeugd Johan Mas

?Habbekrats,?Fedasil,?team Hope,?Onder Ons,?de kringwinkel?en?Masala?namen op donderdag 23 januari ieder een gedeelte van de verzamelde kleding in ontvangst. Ouders die het minder breed hebben, kunnen er aankloppen om hun kinderen toch warm in te duffelen.

??Sint-Truiden is een warme en solidaire stad, waar de inwoners om elkaar geven. Dat heeft het succes van ?Lichtjes in het Park? eens te meer duidelijk gemaakt. We zijn enorm blij dat we hierdoor heel wat gezinnen met moeilijkheden kunnen verder helpen??, besluit burgemeester Veerle Heeren.