Truineer Nieuws melden?

Leuk wolvennieuws: August en No?lla een paar

Neen, (nog) geen wolven in Sint-Truiden, maar wel in Limburg. Er is een koppel. En dat koppel zal waarschijnlijk in mei-juni een aantal welpen op de wereld zetten. Hoeveel? Dat bepaalt de wolf zelf na de verkenning van het territorium en de daaruit volgende inschatting van de overlevingskansen.

© Fotograaf: Agentschap natuur en bos

We gaan het wolvennieuws en wat er tot nog toen gebeurde niet meer heropenen of op de spits drijven. Maar het is goed om weten dat zich in de? Limburgse bossen alweer een koppel heeft gevormd. August heeft na de dood van zijn Naya immers weer troost en liefde gevonden bij No?lla. Het koppel werd gefilmd in de bossen van Hechtel-Eksel. Natuurliefhebbers hopen nu dat de twee gaan paren. Volgende maand is de paringsmaand. De gemiddelde draagtijd bedraagt zo’n 63 dagen.