Truineer Nieuws melden?

Het geheim van Kostic…..!?

Kostic… Kostniks, lachten veel Truienaars tegen beter weten in. Intussen geeft de Sloveen zijn visitekaartje af. Meer nog, de spelers dragen hem op handen.

© Fotograaf: Rohnny Vandersmissen

Wie dit STVV op en naast het veld bezig ziet, merkt dat een aantal spelers plots veel meer verbetenheid uitstralen dan onder Brys. Colidio bijvoorbeeld, die voorheen onopvallend op Stayen ronddoolde. Suzuki ook, die agressiviteit uitstraalt. Ook De Bruyn lijkt herboren. En Colombatto dirigeert als nooit tevoren. Bushiri brengt natuurlijk meer stabiliteit voorin. En dan is er de nieuwe rol van Jordan Botaka, op de nummer 10, zowaar. Ook de kapitein zie je met de minuut groeien.

Wat is er onder Kostic veranderd, willen we van Botaka weten?

Het systeem natuurlijk, en ook de manier van aanpak. Weet je. Marc Brys heeft de enorme verdienste dat hij van een vracht spelers uit allerlei windstreken een eenheid heeft gemaakt. Daar heeft Kostic op kunnen voortborduren. Maar Kostic en eigenlijk heel zijn staf voegen daar nu enorm veel passie en agressiviteit aan toe. Die passie en agressiviteit leggen ze overal in, zelfs in de kleinste oefening. En dat heeft zich ook overgezet op de spelers. Plots is er dat geloof. Dat geloof dat we meer kunnen. We schuiven intussen mooi op in de rangschikking en zijn op een punt gekomen dat we rondom ons mogen kijken en mogen loeren naar wat er boven ons gebeurt. Als je dan het resterende programma van alle ploegen onder de loep neemt, dan realiseer je je dat er nog niks is gespeeld en dat alles mogelijk blijft.”.