Truineer Nieuws melden?

Heeren en Mas riskeren hun leven voor carnaval

Een burgemeester en een schepen voor carnaval die zelf de ladder opkruipen om het nieuwe carnavalseizoen in Sint-Truiden te afficheren. Je ziet het niet elke dag.

© Fotograaf: Truineer

Burgemeester Veerle Heeren en schepen Johan Mas zijn erg begaan met het carnaval in Sint-Truiden en rekenen er op dat hun stad de carnavalstad bij uitstek blijft. Om dat te tonen kropen ze zelf op een ladder om de nieuwe affiche op te hangen. Geen gewoon zicht… En die ‘daad’ ontsnapte ook niet aan de aandacht van de gewone burger. Sint-Truiden bereidt zich trouwens voor op de 75ste Verloare Moondag stoet. Een jubileum en geen jubileum. Want in het carnaval telt enkel het getal elf. 11 jaar of een veelvoud van 11. Over twee jaar viert de Orde van de Commeduur dus een echt jubileum.