Truineer Nieuws melden?

Haspo-Zuid herdenkt Auschwitz met droomboom

75 jaar na de Wereldoorlog in Sint-Truiden hebben de leerlingen van Hasp-O Zuid – De Regenboog een ?De Droomboom? gemaakt om de gruwel nooit te vergeten, een kunstwerk over met veel symboliek: ondanks alle leed groeien de groene blaadjes van de hoop. Loop zeker een langs het cultuurcentrum of de bib en ontdek er meer over

© Fotograaf: Truineer

Dit schooljaar nemen leerlingen van Hasp-O Zuid deel aan het project ?Trein der 1000?. Dit internationale, educatieve project is een initiatief van het War Heritage Institute, de Auschwitz Stichting en de FIR ter herdenking van de overwinning van de democratie op Nazi-Duitsland.

In mei zullen 16 leerlingen, samen met 1000 andere jongeren uit verscheidene landen, met de trein naar Polen reizen om een bezoek te brengen aan Auschwitz ? Birkenau. De zelf ontworpen droomboom is een onderdeel van dat groter project.