Truineer Nieuws melden?

Genoteerd: geen straffe transfers bij STVV

Het ziet er niet naar uit dat STVV in deze mercato zwaar zal toeslaan. Niks is uitgesloten, maar aangezien het toch een seizoen van noch vlees noch vis is, wordt de energie vooral gestoken in de voorbereiding op volgend seizoen.

© Fotograaf: KVO TV

‘Opportuniteiten kunnen zich altijd voordoen. Spelers huren tot het einde van het seizoen, zoals Bushiri (zie foto) is ook een mogelijkheid omdat je dan niet over ??n nacht ijs hoeft te gaan en kan zien welk vlees je in de kuip hebt, maar de definitieve transfers zijn voor later. We zetten alles op alles om klaar te zijn voor de start van het komende seizoen. De directie en de nieuwe staf stemmen af’. Dat hoorden we uit een goede bron op Stayen.

STVV lijkt er dus voor te kiezen om het lopende seizoen zorgeloos af te handelen en te anticiperen op wat komt. Geen slechte keuze, al wordt dat dan best ook wel echt gecommuniceerd. Maar ook een keuze die zal maken dat de Japanse top bij de start van het nieuwe seizoen geen excuus meer zal kunnen inroepen als de kern weer zoveel tekorten en hiaten zou vertonen als bij de start van het lopende seizoen. We zijn benieuwd.?

Intussen is het ook afwachten wat het uitgaande verkeer brengt: Boli sprak alweer met Anderlecht, Zulte Waregem is gek van Botaka en er staan nog een aantal andere clubs maar dan wel in het buitenland in de rij, ook Turay vertrekt, en zo kunnen we er nog wel een paar opnoemen. Maar natuurlijk is ook op dit vlak niks zeker in deze gehaaide voetbalwereld. Alleszins zijn het allemaal mannen die alles samen toch wel wat geld in de lade zouden kunnen brengen.

De boodschap is en blijft dus onveranderd: afwachten.