Truineer Nieuws melden?

Forse stijging dagprijs rusthuizen in Limburg

Met een stijging van 3,1 procent is de dagprijs voor een rusthuis het sterkst gestegen in Limburg. Het gemiddelde per maand bedraagt nu 1.703,7 euro. Desondanks blijft men onder het Vlaamse gemiddelde met 1.790 euro. Ter vergelijking: het gemiddelde pensioen bedraagt 1.280 euro.

© Fotograaf: FB Villa Rosa

Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zijn de prijsstijgingen ?onder controle?. ?De belangrijkste reden voor die stijging is dat er op veel plaatsen nieuwe kamers en woonzorgcentra zijn bijgekomen?, stelt hij. ?Het is de ambitie om via het zorgbudget tot 400 euro per maand extra geven aan ouderen met een laag inkomen.?Volgens de Vereniging voor Steden en Gemeenten en Zorgnet-Icuro zal die extra steun de gemiddelde dagprijs niet doen dalen. ?Het is belangrijk dat de overheid ook de subsidies aan de woonzorgcentra verhoogt, zodat die de juiste omkadering kunnen blijven bieden?, klinkt het. (bron HBVL)

Dagprijs voor een 1-persoonskamer in Sint-Truiden (cijfers Agentschap Zorg en Gezondheid)?

WZC Triamant Haspengouw: 67,08 euro

Home Elisabeth: 63,27 euro

Woog-en zorgncentrum Den Akker: 62,82 euro

Villa Rosa: 60,45 euro

’t Meiland: 60,36 euro

Site Sint-Laurentius: 56,6 euro

La Madrugada: 50,1 euro

Sint-Jozef (Nieuwerkerken): 48,65 euro