Truineer Nieuws melden?

First Friday: Tim Roosen wil galeries langer open

?First Friday? is een evenement in de USA, waar op de eerste vrijdag van de maand alle galeries langer open zijn. De bedoeling is dat mensen na de normale openingsuren van de ene naar de andere galerij kunnen trekken om kunst te ontdekken. Tim Roosen van NovaBelgica Art&Design wil dat hier ook opstarten, geeft het voorbeeld en roept andere kunstenaars en galeries op om mee te doen.

© Fotograaf: Truineer

Tim Roosen: “ik ga daarom elke eerste vrijdag en zaterdag van de maand mijn galerij open houden. Het is niet alleen de bedoeling telkens mijn eigen, nieuwste werken te tonen, maar ik zal ook regelmatig gastkunstenaars uitnodigen.”

“Zo hebben ondertussen Christine Morren en Dimitri Pichelle, die vroeger al bij ons exposeerden, toegezegd en ook Stoffel Beyens zal in het najaar bij ons te zien zijn. We zijn nog in onderhandeling met andere kunstenaars, maar het is ook niet de bedoeling dat er elke maand een nieuwe kunstenaar te zien zal zijn.”

“We houden het heel casual. Geen speeches en toestanden. Het draait hier om de kunst. Vrijdag is het open van 14 tot 20u. Als er een gastkunstenaar is, houden we open tot 22u en is er een ?meet & greet? rond 20u. De dag nadien, zaterdag, is de galerij dan open van 10 tot 18u.”

“We beginnen op 7 en 8 februari met Christine Morren. Dimitri Pichelle staat geboekt voor 5 en 6 juni. Stoffel Beyens in het najaar.”

“Dit is eveneens een oproep aan andere kunstenaars en galeries om die dagen hun atelier of galerij open te stellen. Zo zouden we elke maand een mooi kunst-evenement kunnen cre?ren en het First Friday concept van de VS naar Sint-Truiden brengen. Wie interesse heeft om mee te doen mag mij altijd contacteren.”

NovaBelgica Art & Design?/ Tim Roosen Metalsculptures
Wildebamp 19 bus 001
3800 Sint-Truiden

Belgium
Tel +32 (0)495/689485

BTW / VAT: BE0827.429.794

www.novabelgica.com?/?www.timroosen.be