Truineer Nieuws melden?

Facundo Colidio: Inter of STVV of…..?

Twee basisplekken, ??n doelpunt, vier assists, twee keer man van de match…. In nauwelijks 120 minuten speelde Facundo Colidio zijn maatje Yohan Boli naar de vergeethoek. Wat een debuut, wat een statistiek.

© Fotograaf: Rohnny Vandersmissen

Dat Inter Milaan de Argentijnse spits Facundo Colidio op amper 17-jarige leeftijd voor 9,5 miljoen weghaalde bij Boca Juniors in zijn thuisland, verbaast vandaag niemand meer. Wat deze speler in 120 minuten voetbal liet zien is gewoon van het beste dat je je als club, als trainer, als speler kan dromen. In alle vijf de doelpunten van STVV (tegen Kortrijk en tegen Moeskroen red.) had hij een voet. Meer nog, geen enkele verdediging lijkt echt vat te krijgen op de bewegingen en infiltraties van deze youngster die zoveel flair en koelbloedigheid in zijn spel legt.

Coach Milos Kostic bewierookt zijn speler: het is een jongen die op training en in de matchen alles geeft, maar net zoals elke speler had hij vertrouwen en speelminuten nodig om zich echt te kunnen bewijzen. Die krijgt hij nu beiden. Wat kan ik nog meer over hem zeggen? Heel veel. Maar het is vooral een gast die hopen individuele kwaliteit koppelt aan teamspirit, die niet alleen voor eigen succes gaat, die nooit het overzicht verliest en die evenveel plezier beleeft in scoren als laten scoren.

Facundo Colidio, die onder Brys zelden of nooit aan spelen toekwam omdat Boli sowieso de voorkeur kreeg, droomt ervan ooit voor Inter Milaan te spelen. “Ik geraakte er nooit van de bank. Vandaar dat ze me aan STVV uitleenden om te spelen en beter te worden. Nu ben ik eindelijk zover. Wat de toekomst brengt? Ik weet het niet. Na dit seizoen keer ik in principe terug naar Inter. Zij beslissen verder. Wordt het Inter, STVV of een andere ploeg? Dat houdt me momenteel niet bezig. Ik wil in de eerste plaats hier verder evolueren.”