Truineer Nieuws melden?

Eerste gouden medaille ooit voor Limburg dankzij Nina?

Analist Stef Wijnants gaf vanmorgen op Radio2 aan dat Limburg en uiteraard ook Sint-Truiden zich tijdens de Olympische spelen in Tokio mag opmaken voor een eerste gouden medaille ooit. Uiteraard is Nina Derwael onze grote hoop.

© Fotograaf: Nina Derwael

?Je weet dat zilver de beste prestatie is die Limburgers ooit behaald hebben met Karel Lismont op de marathon en Pieter Timmers in het zwemmen, aldus Wijnants.? “Onze??tweevoudige sportvrouw van het jaar, Nina Derwael, steekt zich niet weg. Dat kan ze natuurlijk niet want ze is nu al enkele jaren de beste van de wereld op de brug met ongelijke leggers. Dus ze beseft dat het geen zin heeft om zich te verstoppen. Dat doet ze niet. Ze communiceert zonder aarzelen dat de ambitie een gouden medaille is en alles wat minder is zal ontgoochelend zijn. En misschien zit er voor Limburg nog wel meer in”.