Truineer Nieuws melden?

Dit wordt de nieuwe thuishaven van Yohan Boli

4,5 jaar geleden kwam hij gratis over van CS Verviers, nu verhuist hij voor flink wat oliedollars naar Al-Rayyan. Niet zomaar een club, zo blijkt, een club ook die in het verleden heel wat grote namen aantrok. Momenteel staat er een nieuw stadion in de steigers, eentje waar ook matchen zullen gespeeld worden in het kader van het WK 2022 in Qatar.

© Fotograaf: Youtube

In Belgi? mogen we dan wel uitpakken met topclubs als Genk, Brugge, RSCA en Standard, wie denkt dat Boli naar een clubje in het Verre Oosten trekt, heeft het verkeerd voor. Al-Rayyan is een superrijke club, eentje die ook al een pak prijzen in de kast heeft staan, en eentje in een land dat het middelpunt van het voetbal wil worden, te beginnen met het WK in 2022.?

Boli een grote naam voor hen? Een ventje, ja, want ze zagen er al spelers als?Frank en Ronald De Boer, Emile Mpenza, Alfonso Alves en Fernando Hierro,?passeren.?Michael Laudrup?was er een tijdlang trainer.

Waarom Boli vraag je je af… De Qatarezen weten zeker wel welk vlees ze in de kuip krijgen. Zo wordt hij daar bestempeld als een balvaste spits die steeds in beweging is, anderen beter laat voetballen en af en toe zijn goaltje meepikt. Drie miljoen euro vinden ze daar bovendien geen geld. Het geeft aan hoe in dit deel van de wereld in andere maten en gewichten wordt gedacht.

De Leeuwen speelden in het Ahmed bin Ali Stadium, dat 12.946 plaatsen telde en in 2003 gebouwd werd. De deuren sloten in 2014. Dit jaar moet de vernieuwing klaar zijn: een stadion met 44.740 plaatsen dat ook in beeld zal komen bij het WK 2022.

De club staat momenteel tweede in de Qatarese competitie.Bekendste namen in het team van Al Rayyan?zijn Gabriel Mercado, een voormalig Argentijns international die onder meer voor Sevilla speelde, en de Algerijn Yacine Brahimi.