Truineer Nieuws melden?

“Disco-chalet hoort niet thuis in ’t centrum”

Nog 7 weken staat de Eisbear Bar op het Minderbroedersplein. Van donderdag tot en met zaterdag, open van 20 uur tot 2 uur ’s nachts. “Deze disco-toestand hoort niet thuis in een chalet in het centrum”, aldus gemeenteraadslid Eddy Elherbouti. “De eigenaar zou beter een pand huren zoals in Leuven. Ik stel dan ook voor om de vroegere Blokker of Cardelly te huren. Daarmee pakken we ook de leegstand aan.” De buurtbewoners reageren: “Wij zijn het echt moe, wij vragen dat de afspraken gerespecteerd worden.”

© Fotograaf: Google Earth

**Slapen met 32 decibels, afspraken worden niet nagekomen
**Buurtbewoner Luc Vanswijgenhoven is ten einde raad. “Het vertrouwen is op. Wij vragen de sluiting van de Eisbear Bar op het Minderbroedersplein. Ergens is een grens en die is bereikt. Afgelopen weekend is gebleken dat afspraken niet nagekomen worden. Nu blijkt ook dat de micro’s niet begrensd zijn, wij zijn weer wakker gebruld rond 1 uur. Het kan niet zijn dat we moeten rekenen op de goodwill van de DJ van de avond. We zijn het spelletje beu en hebben zowel de stad als de eigenaar in gebreke gesteld. Wij vragen de sluiting van de Eisbear, zo kan het niet verder. Met 32 decibels waren we akkoord. Dat is vergelijkbaar met het kijken naar het nieuws op TV.”

Initiatiefnemer doet iets voor de stad als hij een pand huurt
Gemeenteraadslid Eddy Elherbouti van SP.a komt met een oplossing. “Zo’n initiatieven gaan beter door in een leeg pand, zoals in Leuven. Daar is een hut nagebouwd in een vroeger horecapand (de Kolf) wat leegstond. Dat is voorzien op feestjes en is tegelijk juist ingekleurd. Maar aub niet op de parking en een hele buurt wakker houden. Een pand huren is hier de gepaste oplossing en zo wordt er ook echt iets voor de stad gedaan: namelijk een oplossing voor de leegstand. Ik zal dit dan ook bespreken met mijn fractie, er lijkt me geen betere oplossing voor dit verhaal.”

**Onaangekondigd tot 4 uur op oudejaarsavond
**”We wachten ook nog altijd op het schrijven dat er op oudejaarsavond tot 4 uur feest zou zijn… Het is echt allemaal heel jammer. We voelen ons serieus in ons hemd gezet”, aldus Luc Vanswijgenhoven.