Truineer Nieuws melden?

De eerste sneeuw….. niet voor morgen

10 graden, 11 graden, 12 graden…. het zijn temperaturen die je in maart verwacht. Zeker nog tot 20 januari zal er geen verandering in komen. Pas na 20 januari zou het koeler worden en af en toe kunnen vriezen. Al is vriezen een groot woord. En sneeuwpret, neen, die zit er zeker ook nog niet aan te komen. Op dat vlak zijn we aangewezen op herinneringen.

© Fotograaf: Truineer

Die winters van vroeger…. Het kan nog wel best koud zijn, maar die sneeuwtapijten…. dat lijkt toch wel lang geleden. In zoverre dat kinderen van 5 jaar, 6 jaar nu, hunkeren naar sneeuw. Sneeuw die ze nog maar af en toe te zien krijgen, en dan meestal nog in kleine hoeveelheden. En het ziet er niet naar uit dat er de eerste weken vries, laat staan sneeuw zit aan te komen. Integendeel. De temperaturen blijven zeker nog tot 20 januari zacht. Daarna zou de wind kunnen keren naar het noordoosten, en dan zou de thermometer natuurlijk een duik nemen. Een duik in die zin, dat het kwik wel ’s zou kunnen dalen tot net onder het vriespunt. Oke, we zullen zien.