Truineer Nieuws melden?

Buya toch vervanger van Boli

Boli weg, wie in? STVV zoekt de oplossing binnen de eigen rangen. Want ze hebben nog steeds een zekere Buya Turay onder contract, dit seizoen en volgend seizoen. De spits uit Sierre Leone kroonde zich tijdens zijn uitleenbeurt aan Djugardens tot Zweeds kampioen, topschutter en Gouden Schoen. Nu mag hij het opnieuw in Belgi? bewijzen.

© Fotograaf: Truineer

Buya Turay begon sterk bij STVV, met een doelpunt tegen Lokeren. Daarna werd het stil. Stil omdat hij op training een ‘handgemeen’ had met T2 Issame Charai en zo in onmin geraakte bij Brys. Buya Turay werd dan maar uitgeleend aan Djugardens. Daar werd hij de sensatie van de club en de ganse competitie in Zweden. Tijdens zijn verblijf in het Noorden gaf Buya nog aan dat hij nooit meer voor STVV wilde spelen. Nu zijn uitleenbeurt voorbij is, had hij een positief gesprek met trainer Kostic en lijkt het tij gekeerd. Afwachten.? Want er loeren nog een aantal gegadigden om de hoek. Buya moet echter veel centen kosten en daarom willen de meeste clubs hem huren. STVV ziet dat niet zitten.