Truineer Nieuws melden?

Boerenjaar op Vier: ook onze boeren in picture

Na Boer Zoekt Vrouw pakt de zender Vier sedert dinsdag uit met een nieuwe boerensaga, met name Boerenjaar. Daarin komen ook twee families uit onze streek aan bod: Paul & Daan Schreurs uit Kozen (foto, fruitteelt), en de familie Louwet uit Gusccoven (akkerbouw en veeteelt, en uitbating zorgboerderij). Elke week op Vier.

© Fotograaf: Freepik

Daan houdt zielsveel van zijn fruit. Hij is jong maar teert op jaren ervaring, want de appel valt niet ver van de boom. Al van kindsbeen af loopt loopt Daan tussen de 25 ha fruitplantages van zijn vader Paul. Ze hebben elk hun eigen stijl en visie op wat wanneer moet gebeuren. Want elk jaar krijgen vader en zoon maar ??n kans. De oogst is allesbepalend voor hun inkomen. Een hittegolf zoals vorige zomer kan de familie Scheurs een vermogen kosten.

Annick en Erwin zijn een onafscheidelijk duo op de boerderij. Ze houden ongeveer 350 koeien, verbouwen meer dan 100 ha en ze telen kleinfruit. Hun aardappelen, hun aarbeien en hun kersen verkopen ze rechtstreeks aan de klanten op hun boerderij. Ze runnen bovendien een zorgboerderij waar mensen met een zorgbehoefte op passende wijze kunnen meewerken. 2019 was een belangrijk jaar voor hen, want in de zomer kregen ze hoog bezoek van de koningin.

Kijken dus op Vier, ’s dinsdags

(Foto en teksten: Vier)