Truineer Nieuws melden?

60% van onze volgers tegen (hard) vuurwerk

Uit een kleine enquete is gebleken dat het ‘vuurwerk’ Truienaars verdeelt. Ruim 60 is tegen de harde vorm. De geluidsarme geniet nog wat krediet. Maar daar staat wel tegenover dat 40% nog altijd gewoon voor is. Dat het ook anders kan bewijzen beelden van dronevuurwerk. Misschien kan met droneport in de achtertuin dat wel de oplossing zijn.

© Fotograaf: Truineer

Verder moeten we niet teveel conclusies koppelen aan deze kleine enqu?te die op onze site en op onze facebookpagina zowat 400 reacties en meningen opleverde. Maar ??n zaak is duidelijk. De Truienaar is er nog niet helemaal uit. Toch is de trend duidelijk: illegaal vuurwerk wordt nauwelijks gesmaakt; georganiseerd vuurwerk, liever niet en indien toch geluidsarm. Het draagvlak voor vuurwerk ebt dus wel degelijk weg. Om iedereen wat te verzoenen en om niet elk jaar dezelfde discussies te krijgen, kan een lichtshow van drones mogelijk soelaas bieden.?

Een impressie van zulke droneshow kreeg de vrt binnen vanuit Shanghai….. Kijk even mee.

https://www.facebook.com/watch/?v=1029629224083296