Truineer Nieuws melden?

OKIN zoekt gastgezinnen voor Tsjernobyl kinderen

OKIN werd opgericht in 1992 in de nasleep van de kernramp van Tsjernobyl. Sindsdien komen er jaarlijks ongeveer 70 kinderen op gezondheidsverlof bij Vlaamse gastgezinnen en voornamelijk in Limburg.

© Fotograaf: Truineer

Deze vakanties zijn gedurende juli en/of augustus en in de kerstperiode. Jaarlijks zijn wij op zoek naar gastgezinnen die deze kinderen willen opvangen in hun gezin.
In augustus 1992, zes jaar na de ramp van Tchernobyl, werden voor het eerst kinderen uit Wit-Rusland voor een gezondheidsvakantie ondergebracht bij Sint-Truidense gastgezinnen. Een aantal gezinnen kon niet akkoord gaan met de wijze waarop die vakantie georganiseerd werd. Ze zijn dan samen rond de tafel gaan zitten en hebben er OKiN opgericht. De grondprincipes van onze vereniging werden toen reeds vastgelegd. Enkel kinderen uit besmet gebied worden uitgenodigd en onze organisatie staat in voor de reis- en visumkosten van de kinderen. Vanaf dat ogenblik is er hard gewerkt om de nodige fondsen te verzamelen.