Truineer Nieuws melden?

Big Si keert zaterdag terug naar Stayen

Zondag aanstaande trekt Simon Mignolet na tien jaar nog ’s zijn voetbalschoenen aan op Stayen. Deze keer staat hij aan de overkant in doel. Bij Club. Nu al staat vast dat ook de STVV-supporters hem met een warm applaus een hart onder de riem zullen steken. Want Simon vergeten… Dat doen ze nooit.

© Fotograaf: STVV

Voor de supporters is het van juni 2010 geleden dat ze Simon -toen verkozen tot Belgische keeper van het jaar -aan het werk zagen op Stayen. Daarna verhuisde hij naar Sunderland om vervolgens bij Liverpool terecht te komen. Intussen is hij weer actief in onze competitie, bij Club Brugge. In die tijd verscheen Big Si wel nog een keer op het grote scherm in het stadion om zijn supporters van weleer te groeten. Maar daar bleef het bij.

Voor Nicky Hayen wordt het ook een apart weerzien. Want de huidige coach ad interim van STVV speelde nog samen met Simon in hetzelfde team. “Een gast waar ik de beste herinneringen aan overhoudt en van wie je toen al zag dat de toekomst hem toelachte”, aldus Hayen.

Loopt Stayen een eerste keer vol sedert lang? Dat is de vraag. Tegen FC Brugge is het sowieso al volle bak. Met de naam van Simon Mignolet op het wedstrijdblad zullen in principe ook de laatste plaatsjes wel aan de man geraken. Hijzelf laat trouwens niets aan het toeval over. Want de speciale sjaal in beide teamkleuren (geelblauwzwart) met het opschrift 22-88 werd ook al warm onthaald en ging als zoete broodjes over de toonbank. Iedereen wil Simon opnieuw in het echt aan het werk zien.

Schrijf deze afspraak alvast op in uw agenda: zaterdag 7 december om 20.30 uur, Stayen, STVV-Club Brugge