Truineer Nieuws melden?

BAM Contractors investeerde 6 miljoen

BAM Contractors heeft in Sint-Truiden 6 miljoen euro ge?nvesteerd in zijn nieuwe Limburgse hoofdkwartier. ?De overheid moet meer investeren?, aldus topman Jan Folens bij de opening.

© Fotograaf: Truineer

BAM Contractors, dochter van de Nederlandse bouwreus Koninklijke BAM Groep, opende gisteren zijn nieuwe Limburgse hoofdkwartier op de industriezone Lichtenberg in Sint-Truiden. Met de bouw was een investering gemoeid van 6 miljoen euro. BAM nam in 2007 het Sint-Truidense bouwbedrijf Betonac over.
Bij de bouw werd veel aandacht besteed aan duurzaamheid. ?Het gebouw is bijna energieneutraal?, legt executive director Jan Folens uit. ?Daarvoor zorgen 240 zonnepanelen en een warmtewisselaar. Bovendien wordt regenwater gerecupereerd en hebben we laadpalen geplaatst voor elektrische fietsen en auto?s. De duurzaamheidsgedachte wordt ook doorgetrokken in het interieur. Via video kunnen we vanuit alle kantoren communiceren met onze vestigingen in Gent en Brussel. Daarmee beperken we het verkeer tussen de verschillende vestigingen.?
Investeringen
Met een omzet van 260 miljoen euro is BAM Contractors een van de grootste bouwbedrijven in ons land, gespecialiseerd in infrastructuur zoals bruggen, wegens en tunnels. In Belgi? heeft het bedrijf zo?n 540 mensen in dienst.
De omzet van BAM Contractors blijft de voorbije jaren vrij stabiel in ons land. ?Wij zijn in grote mate afhankelijk van publieke investeringen?, aldus Folens. ?En die hinkten de voorbije jaren achterop. Wij maken ons dan ook grote zorgen over de publieke investeringen, met grote gevolgen voor het wegennet, dat lijdt onder een gebrekkig onderhoud. Bij wijze van illustratie: in Nederland wordt gemiddeld per persoon twee keer zoveel ge?nvesteerd in infrastructuur als in Belgi?. Bovendien is het in Belgi? aartsmoeilijk om nieuwe infrastructuurprojecten op de rails te krijgen. Denk maar aan de noordzuid-verbinding.?