Truineer Nieuws melden?

Zes op zes en de rode lantaarn is ver weg!

82 dagen hebben de STVV-supporters moeten wachten op een nieuwe thuiszege van hun kanaries. Het was namelijk van 11 augustus geleden dat dat ze de drie punten thuishielden, toen tegen Standard. Maar de pandoeringen op Kortrijk en Anderlecht resulteerden uiteindelijk in een fraaie 7 op 9, met plek 10 als prijs, nauwelijks twee punten achter Genk dat verdiend de boot inging op Eupen.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

Dat Oostende niet met erg offensieve bedoelingen naar Haspengouw kwam was al duidelijk in de eerste helft. STVV had toen 66 procent balbezit, Oostende 34. Echt leuk waren die eerste 45 minuten echter niet. Slordig voetbal, veel foute passes en enkele verkwanselde kansen waren de ingredi?nten. Balbezit was voor STVV, de eerste poging om een aanval in mekaar te steken door Oostende noteerden we op minuut 10. Ondertussen liet ref Vandamme op het middelveld kustboy San? ongestraft zijn destructief werk verrichten terwijl de echte doelrijke kans van de voet van Suzuki kwam die bijna op het halfuur wild over schoot. Ondertussen was Oostende ook al een paar keer met de neus in de gevaarzone geraakt, maar Schmidt gaf geen krimp.
De kanaries begonnen met meer overtuiging aan de tweede helft, met meer verticaal spel. Eerst werd een goal van Boli nog terecht afgekeurd voor buitenspel. Maar bij een volgende poging in de 56ste minuut kopte Suzuki raak op een voorzet van Sousa. Even later was een bijna gelijkaardige actie, maar nu tikte Suzuki naast. En weer eens werd een goal van Boli terecht afgekeurd wegens buitenspel. Maar hiermee was het bewijs geleverd dat STVV heer en meester was. Maar door het uitblijven van de 2-0 bleef Oostende in de match. Maar STVV trok de eindzege over de streep.
Vorig jaar verloor Oostende tweemaal op Stayen met 1-0, ze konden trouwens nog nooit winnen op Haspengouwse bodem. Met die overwinning duwt STVV de kustploeg nog dieper in de miserie en maakt er de crisis alleen maar groter. Maar STVV kan weer naar boven lonken.