Truineer Nieuws melden?

Winkelpand “Boer Jodelkip” per dag te huur

In de Luikerstraat in Sint-Truiden staat een winkelpand dat je voor ??n of een paar dagen kan huren. Verhuurder Michel Neven haalde de mosterd in New York. Voor 100 euro per dag, kosten inbegrepen, kan je er terecht.

© Fotograaf: JCR

??Mijn dochter, die in de VS woont, was in New York op zoek naar een pand voor een pop-up en leerde zo de dagcontracten kennen. Voor haar bleek dat onbetaalbaar: daar vragen ze 6.600 euro per dag. Maar het bracht mij wel op het idee om ??n van mijn handelspanden met dagcontracten te verhuren. Geen lange verstikkende huurcontracten, maar een pop-up aan 100 euro per dag, alle kosten (water, licht en verwarming) inbegrepen. Als het door de deur kan en niet bij wet verboden is, mag het verkocht worden. Overstocks, artikelen en spullen van opgeruimde zolders en kelders, workshops… De zotste idee?n zijn welkom?, zegt Neven. Het gaat om het pand waar tot voor kort Rituals gevestigd was. Die keten is verhuisd naar een groter pand in de Luikerstraat.
Een van de eerste huurders is de Nationale Boomgaardenstichting. ?Wij gaan er onze fruitvari?teiten en boeken uitstallen, een workshop organiseren ?Hoe bakt u de beste appeltaart? en demo?s geven voor fruitverwerking voor de beste siropen en andere fruitige producten. Het is een unieke gelegenheid om in de beste winkelstraat van Sint-Truiden een of meerdere dagen te kunnen uitpakken met natuurproducten?, zegt Kathleen Piepeleers van de Nationale Boomgaardenstichting.
Boer Jodelkip
Het concept kreeg de opvallende naam Boer Jodelkip. Neven is dan ook een opvallende ondernemer: opblaasbare poppen gebruikte hij al als vogelverschrikkers, een van zijn gebouwen werd een graffitikunstwerk en zijn pruimenbomen verwarmde hij met elektrische dekens. ?Als hobbyboer noemde ik mezelf al vaker lachend Boer Jodelkip?, zegt Michel. ?In deze tijden is het belangrijk het verschil te maken. Dit is geen gewone pop-up, het is vernieuwend en geeft jonge mensen die iets willen uitproberen de kans om hun kunstwerken of verzamelingen te verkopen of tentoon te stellen. Bij een uniek project hoort dan ook een unieke naam. Het lijkt nergens op te slaan, maar het is zoals een oorwurm in de muziek: het blijft hangen?, besluit Neven.
Reserveren kan vanaf volgende week op de site www.boerjodelkip.be en op 0467/09.19.29.