Truineer Nieuws melden?

Weer transmigranten aan autostrade Landen

Donderdagmorgen kreeg de federale politie melding dat er een groep van zo?n dertigtal transmigranten rondhing op de parking langs de E40 in Walshoutem (Landen).

© Fotograaf: Truineer

?Een aantal van hen poogden er in vrachtwagens te klimmen. De politie kon acht transmigranten inrekenen.
Vorige week werd op dezelfde parking een Roemeense vrachtwagenchauffeur die er in zijn truck de nacht doorbracht gemolesteerd door een groep van een tiental transmigranten. Toen hij er Afrikanen betrapte die in zijn vrachtwagen wilden klimmen, werd hij aangevallen met speren en machetes. De chauffeur wist ternauwernood te ontkomen en alarm te slaan.
De parking in Walshoutem wordt de jongste tijd meer en meer gefrequenteerd door transmigranten die in Engeland willen geraken. Dat is het gevolg van de sluiting van de nabijgelegen parking langs de E40 in Waremme. Die werd gesloten door aanhoudende problemen met transmigranten. ?Het probleem verplaatst zich dus?, is te horen bij de politie, die er verder op wijst dat de transmigranten steeds gewelddadiger en agressief worden.