Truineer Nieuws melden?

Voor Renovat is fotografie kunst!

Onder massale belangstelling werd vrijdagavond in het cultuurcentrum De Bogaard Renovisie19 plechtig geopend, het 23ste salon van Renovat-foto vzw. Tijdens de opening werd de reeks ?Tru in Space? voorgesteld, en die werd gesmaakt door het publiek.

© Fotograaf: Renovat

Onder de 350 genodigden bevonden zich afgevaardigden van vele organisaties uit de culturele wereld, vertegenwoordigers van meerdere Limburgse, maar ook van Vlaamse fotokringen. Achille Duchateau, voorzitter van Renovat, vestigde tijdens zijn welkomstwoord de aandacht op de werken van de gastexposanten en de werken van de clubleden, waaronder meerdere grootformaatfoto?s. Uniek in de tentoonstellingsruimte is een foto van 2.60 x 1.60 meter die de aandacht van het publiek trekt.
Na het woord van de voorzitter kreeg schepen van Cultuur Jurgen Reniers het woord als gastspreker. Ook de gekende Truienaar Christophe Elen was aanwezig in het personage van Trudo, die na zijn optreden de tentoonstelling voor geopend verklaarde. Dit alles werd opgefleurd met een vleugje muziek, gebracht door Stephan Elen van Easyline.
?Tru in Space?, een fotoreeks gemaakt in het kader van de zevenjaarlijkse Trudofeesten. De voorstelling werd onthaald met een hartelijk applaus. Deze actuele reeks waarin Trudo van zijn paal komt, wordt in het Truiens dialect gebracht. Het 23ste salon van Renovat-foto was weer een voltreffer met meer dan 200 prachtige foto?s en een spectaculaire showprojectie.