Truineer Nieuws melden?

Vanaf nu kan je fietsboxen reserveren

De stad Sint-Truiden plaatste de opstalruimtes voor fietsen eerder dit jaar bij wijze van proefproject. Dat krijgt nu, na gunstige evaluatie op basis van reacties van gebruikers, een vervolg. Die in de Toekomststraat en Begijnhof blijven. En er komen nog extra boxen.

© Fotograaf: Truineer

De verhuur van de fietsboxen kreeg groen licht op de gemeenteraadsvergadering van maandag 18 november. De fietsboxen kunnen gebruikt worden voor periodes van een week, een maand, zes maanden of een jaar, voor de respectievelijke tarieven van 5, 10, 15 en 30 euro. Wie een exemplaar wil reserveren, kan hiervoor contact opnemen met de dienst?Mobiliteit.?

?De fietsboxen zijn populair en waren tijdens de proefperiode nagenoeg altijd volzet. Bedoeling is dus zeker om nog extra boxen te installeren in onze stad en onze deelgemeentes. Waar die moeten komen, gaan we nu onderzoeken. Sint-Truiden wil een fietsvriendelijke gemeente worden en inwoners aanmoedigen om zich meer met de fiets te verplaatsen. Onze fietsboxen helpen hen om hun fiets veilig te stallen?, verduidelijkt burgemeester Veerle Heeren.