Truineer Nieuws melden?

Twee inbraken in tuinhuisjes per week

In drie maanden tijd heeft de politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken 23 inbraken in tuinhuizen vastgesteld. Vooral Gingelom werd getroffen, en de preventiedienst waarschuwt dan ook.

© Fotograaf: Truineer

Vaak sloegen de daders in ??n nacht op meerdere plaatsen toe. Ze viseerden dan een straat om hun slag te slaan in de tuinhuisjes. De politie raadt aan om ook tuinhuisjes af te sluiten en er schrikverlichting te plaatsen. Best is om werkmateriaal op te bergen in een afgesloten kast. Ook de fietsen kan u beter afsluiten. Wie iets verdacht ziet, belt 101.
In een huis in de Luikersteenweg in Sint-Truiden is dinsdagmorgen een inbraak vastgesteld. De buit is niet bekend. Dinsdagvoormiddag is een diefstal vastgesteld uit een wagen in de Molenstraat. Er zou niets uit zijn gestolen.