Truineer Nieuws melden?

Truiense studenten ontmoeten elkaar in Bordeaux

Stan Thys uit Zepperen studeert in het kader van Erasmus in Bordeaux. Als bij toeval ontmoette de PXL-student er twee andere Truienaren: Olivier Vanschoonbeek en Laura Richard.

© Fotograaf: Truineer

“Ik zit in een Erasmusgroep van 40 met o.a. Duitsers, Zweden, Fransen,Nederlanders, Spanjaarden, Mexicanen, Litouwers, Oekra?eners, Denen en ook een 10 – tal Belgen”, vertelt Stan. ” De Belgen zitten in een Frans terwijl de andere nationaliteiten in een Engelstalig programma studeren.? ?Deze Belgen zijn van Thomas More en van PXL. Laat het nu toeval zijn dat we met maar liefst 3 Truienaren van hier zitten.? Want ook Laura Richard van Melveren, student communicatiemanagement, en Olivier Vanschoonbeek, geboren in Sint-Truiden en nu wonende in Zoutleeuw, student marketing, zijn hier te gast.”

Stan zelf studeerte Financie-en Verzekeringswezen met vastgoed aan de PXL.?

In Bordeaux studeren ze samen aan de INSEEC Businessschool, die nog andere scholen heeft in San Fransisco, Lyon en Londen. ” Olivier en ik kenden mekaar al een beetje. Maar toen we Laura op de kenningsmakingsweek van INSEEC onmoetten, constateerden we dat ook zij van Sint-Truiden was. Zo zie je, de wereld is klein”, besluit Stan.