Truineer Nieuws melden?

STVV krijgt tweede thuisnederlaag aangesmeerd.

Wie schrik heeft krijgt slaag, wie het niet kan of het niet doet, ook. Hiermee kunnen we de tweede thuisnederlaag van STVV samenvatten. Een zwak STVV, nog een schim van de strijdlustige ploeg van tegen Genk of in Mechelen kreeg verdiend een 1-3 om de oren. En de supporters waren helemaal niet happy. De tandem Boli-Suzuki marcheerde voor geen meter en de verdediging was niet bij de les.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

Laat ons zwijgen over de eerste 20 minuten: de prestatie vergelijken met het provinciaal voetbal zou een belediging zijn aan onze provincialers: weinig beweging, stilstaande spelers, geen gedragen actie, kortom lamentabel voetbal. Op minuut 20 kwam Charleroi even aan het venster kijken: een bal op de lat was het resultaat van steriel overwicht. STVV mocht bij de rust wel bogen op 12 procent meer balbezit, maar met zero schoten binnen het kader was het mijlenver van een doelpunt.
Wie dacht dat er een ander STVV uit de kleedkamer zou komen kwam ook bedrogen uit. Het was integendeel Charleroi dat via Gholizadeh de 0-1 op de bordjes zette na drie doelrijpe kansen. En STVV stond erbij en keek ernaar. Drie minuten later verscheen Bruno voor Schmidt, maar die redde met de voet en Rezaei miste op corner de 0-2.
In de 59ste minuut ruimde Colombatto de plaats voor Acolatse bij STVV, maar de Kanaries waren nog niet heel wakker: Rezaei sloop erg slim middendoor op voorzet van Morioka en verdubbelde de voorsprong. Charleroi vierde dan een beetje de teugels tot Garcia vanop links de bal in de voeten van Botaka legden die in ??n tijd licht blunderende Penneteau het nakijken gaf.
Met de moed der wanhoop gooide STVV zich in de aanval. De Ridder, die Debruyn kwam vervangen schoot nog hard in het zijnet. Hiermee kunnen we het aanvallend spel van STVV afsluiten. Het was Rezaei nog die de 1-3 scoorde in de 88ste minuut: hij vertrok op eigen helft, sloop door een lakse geel-blauwe verdediging en gaf Schmidt, die te ver uit doel stond, het nakijken. Ei zo na werd het nog 1-4, maar de ingevallen Henen vergat te scoren voor het lege doel.
Charleroi nestelt zich op kousenvoeten in de linkerhelft van de klassering, STVV wordt verplicht de blik naar beneden te richten. Tenzij ze volgende zaterdag het nodige mirakel bewerkstelligen door winst op Racing Genk. Hoop doet leven?