Truineer Nieuws melden?

STVV-Genk wordt zo dadelijk behandeld

Over een half uur verschijnen STVV en Genk voor de Geschillencommissie Hoger Beroep die de rellen tijdens de afgelopen derby zal behandelen.

© Fotograaf: sporza

Zoals we allemaal weten werd de derby een paar minuten voor tijd gestaakt omdat fans van Genk vanuit de zgn. kooi het veld trachtten te bestormen. Vermits scheidsrechtter Visser de match al een keer had geschorst omdat fans van STVV doelman Coucke bekogelden met aanstekers en plastieken bekers, moest de match bij nieuwe ongeregeldheden worden stopgezet.

De zaak kwam al een eerste keer voor op 18 oktober. Toen eiste de bondsprocureur voor beide ploegen een aftrek van twee punten, het herspelen van de match achter gesloten deuren en een extra match achter gesloten deuren. De commissie besloot echter bijkomende getuigen op te roepen en schoof de uitspraak op.

Ook al komt er nu een uitspraak, dan is het nog lang niet zeker dat die definitief zal zijn. Geen van beide ploegen zal zich immers neerleggen bij een aftrek van twee punten, zo lijkt het. Indien ze niet akkoord zijn, kunnen ze elk nog naar het BAS en in een extremer geval zelfs naar de burgerlijke rechtbank.

Wordt vervolgd.