Truineer Nieuws melden?

Spelers laten coach in de steek

Als Brys al op de wip zou staan, dan gaven de spelers het bestuur alvast een extra stok om te slaan. Want wat ze in Jan Breydel afleverden, was schabouwelijk. “Trok inderdaad op niks. En dan nog hadden we kunnen en moeten winnen”, vond Brys.

© Fotograaf: Rohnny Vandersmissen

Jawel, de kanaries deden zichzelf en hun coach geen plezier. Zichzelf omdat ze een mooie kans lieten liggen om verder op te schuiven in de stand, hun coach omdat die zelf beseft dat deze nederlaag hem wel ’s parten zouden kunnen spelen, ook al werd een mogelijk ontslag door zijn bazen in een communiqu? intussen tegengesproken. Wait and see.

“Zoals je weet heb ik daar geen vat op. Ik draag het net daarom ook niet mee. Want als ik in de functie van een eventueel ontslag zou moeten gaan coachen, waar ben ik dan mee bezig?”, reageerde Brys. “Neen, onze strategie in Jan Breydel klopte gewoon. Want anders speel je met erbarmelijk voetbal niet zoveel kansen bij elkaar. Tot overmaat van ramp missen we die ook. En dan krijgen we het deksel op de neus. Hier moeten we dringend ’s over samenzitten. Wat ik gezien heb, kan niet door de beugel. De eerste controles waren slecht, de tweede bal was nooit voor ons, en bovendien kwamen we nooit in de combinaties. En dat terwijl we nooit eerder zoveel ruimte kregen in een match. Dit is echt balen.”