Truineer Nieuws melden?

Sint-Truiden herfstkampioen met drie punten voorsprong

Na acht van de veertien speeldagen kunnen we haast met zekerheid stellen dat Sint-Truiden, Hasselt, Antwerpen en Vis? in de play-offs voor de titel zullen eindigen. Play-offs dus zonder de regerende landskampioen Bocholt, die zowel tegen Waasmunster als Antwerpen in het zand beet.

© Fotograaf: Facebook Handbal STR

In de topper tegen DHW Antwerpen kon Sint-Truiden pas in het slotkwartier afstand nemen van de concurrent. Antwerpen klampte aan tot 20-17, maar vond dan geen middelen meer om Diana Houben (14 goals), Karen Macours en Sara Marteleur (respectievelijk 4 en 9 doelpunten) het zwijgen op te leggen. Sint-Truiden zette verschroeiende 34-22-eindcijfers neer en is herfstkampioen met drie punten voorsprong op Hasselt, dat zelf met 30-24 wist te winnen van Vis?. Antwerpen en Vis? volgen nu op respectievelijk vijf en zes punten. Om de favorietenrol nog wat extra kracht bij te zetten won Sint-Truiden maandag ook nog van Waasmunster met 17-42. In die partij was Sara Marteleur (10 goals) het best bij schot.