Truineer Nieuws melden?

Sint-Truiden by lights & music op 16 november

Wandelen bij zonsondergang wordt tijdens Sint-Truiden by lights & music een hele belevenis. Laat je verrassen door de unieke projecties en de ‘muzikale’ talenten op 6 prachtige locaties. Haal vanaf 18.30 uur je gratis wandelplan en programma af aan de infobalie, Stadhuis, Grote Markt te 3800 Sint-Truiden.

© Fotograaf: Truineer

Voor deze avond vol licht en muziek kan je terecht op de volgende plaatsen voor de volgende artiesten.
?SPECIAL GUEST? ? Time Travellers (momenteel ook te zien in Belgium?s got Talent)
Kort maar krachtig laten de Time Travellers van zich horen onder de veemarkthallen.
Opgelet: ze zijn er enkel van 19.00 ? 20.00 uur!
Kapucijnenkapel ? ERNST Band”
ERNST maakt muziek die uit een film noir lijkt te komen. Hun songs zijn doorspekt met ijzingwekkend stemmenwerk, rafelige gitaren en spookachtig drums. ERNST brengt filmische jazz met een hoog David Lynch-gehalte. De muziek is gebaseerd op de gedichten van William Shakespeare, William Blake en Christina Rossetti.
doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur
“Begijnhofkerk ? Dominique Lauwers en de dansers van dansstudio Cre@art
Wandelen tussen de lichtjes gaat natuurlijk ook gepaard met ?Dansen ? met licht?.
Dominique Lauwers en de dansers van dansstudio Cre@rt brengen de wandelaars in de toepasselijke sfeer. Ze volgen het licht met de juiste bewegingen en het licht volgt hun in de duisternis. Tussen de verschillende dansen, geniet je van ?hemelse? muziek.
doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur
“Klein Stadspark”
In het klein stadspark kom je terecht op een gezellig avondterras: heerlijke soep, warme choco, frisdrank of zelf je marshmallow roosteren… hier kan het!
Om 19.30 uur en om 21.30 uur vindt er een heus vuurspektakel plaats: humor en acrobatie door Circus Paljasso verzekerd!
terras doorlopend geopend tussen 19.00 – 22.00 uur
“Sint-Gangulfuskerk ? Concert met accordeon & klarinet”
Heidi Decreus en Christel Borghlevens vormen samen een energiek en enthousiast duo. Zij brengen een programma waarin je zowel kan wegdromen maar ook zin krijgt om erop los te dansen. De muziek is soms opzwepend, soms melancholisch en mooi verweven tot een boeiend verhaal. Laat je meevoeren op de golven van deze prachtige muziek.
doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur
Vest ‘Schaduwvlekken’ ? Jongerenkoor Amaryllis”
Amaryllis bestaat uit een toffe groep jonge dames die graag en bovenal zeer goed zingen en dit onder deskundige leiding van dirigent Pieter Smeets. Het repertoire omvat pop- en rockmuziek dat zowel muzikaal begeleid als a capella wordt gezongen. Allemaal knallers van hits, op een originele wijze vertolkt, dit wil je niet missen!
doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur
“De Zoutkist ? The Jameson Brothers”
Deze driekoppige coverband brengt hits van vroeger en nu! In het gezelschap van keyboard en akoestische of elektrische gitaar dompelt een warme stem je onder in uiteenlopende genres. Zo is er voor ieder wat wils: van Roy Orbison tot Ed Sheeran, van Coldplay tot Elvis, van The Scabs tot Jantje Smit. U leest het goed: oldies, schlagers, pop en rock.
?Waar woorden tekortschieten, spreekt muziek?
doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur
De toegang is gratis. Wees welkom en geniet van een betoverende avond.