Truineer Nieuws melden?

Schmidt geeft ‘fout’ grootmoedig toe

Tegen Oostende pakte hij nog een geweldige match. Tegen Cercle ging hij in de fout bij het openingsdoelpunt. De Japanse keeper Daniel Schmidt toonde achteraf dat hij niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk een grote meneer is.

© Fotograaf: Rohnny Vandersmissen

Schmidt ging inderdaad in de fout bij het openingsdoelpunt. Dat gevoel had je meteen, de gevraagde beelden brachten ook duidelijkheid. Hij verkeek zich totaal op de vrije trap die Cercle het openingsdoelpunt opleverde, op dat moment tegen de gang van het spel in. Dat doelpunt maakte dat de kanaries plots op achtervolgen waren aangewezen. En het speelde uiteindelijk ook mee, natuurlijk, in de nederlaag.

Schmidt liep na afloop niet weg van de pers. Integendeel. En dat siert hem. “Jawel, ik had ook het gevoel dat ik meer had kunnen en moeten doen. Maar dat is praat na de vaak natuurlijk. Wat er fout ging? Ik had vijf in plaats van vier man in de muur moeten plaatsen. En bovenop verkeer ik me ook wel op de snelheid van de bal. Dat gebeurt. Maar liever kijk ik nu weer vooruit.”